Mistrz Gry
Skoro zaglądasz do tego tematu prawdopodobnie zastanawiasz się nad kupnem jakiegoś statku, co nie?
Postaram się wytłumaczyć Ci wszystko na ten temat. Więc zaczynajmy.
1. Gdzie kupie statek?
Statek możesz kupić w jednym z tematów w typ podforum, na pewno rozpoznasz go po nazwie.
2. Do czego służy statek?
Dzięki statkowi możesz poruszać się po otwartym morzu, dokonywać abordażu, zarabiając w ten sposób, a także walczyć z innymi piratami.
3. Czy statek jest konieczny do gry?
Nie potrzebujesz go, aby grać. Jednak ograniczy Cie to w pewien sposób. Równie dobrze możesz poruszać się tylko po suchym lądzie, Ty Szczurze Lądowy!
4. Co muszę zrobić, aby dokonać zakupu?
Najpierw oczywiście musisz mieć odpowiednią liczbę pieniędzy, na wybrany statek. Następnie musisz udać się do karczmy i zrobić rekrutację (ma ona być rozegrana RP, Mistrz Gry zadecyduje, czy ktoś dołączy na statek) na załogę statku. Załogą nie będą zwykli gracze, ale ludzie odgrywani w sposób RP. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby zaciągnąć się na czyjś statek.
5. Co gdy kupię już statek?
Gdy dokonasz zakupu swojego statku nic nie stoi na przeszkodzie, abyś zrobił z nim co chcesz. Oczywiście w granicach rozsądku! Po zakupie musisz także wypełnić kartę statku i dołączyć ją do karty swojej postaci.
6. Gdzie zakupię ekwipunek na mój statek?
Ekwipunek typu działa, kule itp kupisz w miastach, w odpowiednich sklepach oczywiście.
7. Co gdy mój statek zostanie uszkodzony?
Musisz jak najprędzej popłynąć do miasta, gdzie zostanie on naprawiony. O tym ile zapłacisz zadecyduje Mistrz Gry.
8. Co się stanie, gdy ktoś zniszczy mój statek?
Wtedy niestety tracisz bezpowrotnie statek, załogę i wszystko co na nim było. Przeżyjesz tylko wtedy, gdy w akcji RP dostaniesz się na ląd.
Możecie tutaj zadawać różne pytania, będę na nie odpowiadał i dodawał do pierwszego posta.
Pozdrawiam